Aloo cheese paratha

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Nikdy dřív jsem nebyla milovník indického jídla. Vlastně mi to nikdy moc neříkalo, ale nedávno jsem po letech opět zkusila tuhle krásně provoněnou kuchyni. No a jak jinak, vzala jsem ji na milost a vlastně zkouším doma postupně některé klasické recepty. Jediné co pořád nejsem schopná pozřít je kuřecí tikka masala. 

Každopádně v indické kuchyni je sposuta dalších pokladů, které jsem si oblíbila. Jako například typické placky Aloo paratha. Můžou se podávat ještě se sýrem a to je ještě mnohem lepší. Můj syn je zbožňuje a jako příloha k masům je to příjemná změna od typických českých surovin :) 

Co potřebuješ: 

1,5 hrnku hladké mouky

2 lžíce Ghí 

1 hrnek vlažné vody

1/2 lžičky soli

4 menší brambory 

2 stroužky česneku

150 g tvrdého sýra 

sůl, koření (kurkumam garam masala, římský kmín, koriandr) 

Jak na to: 

Nejprve uvaříme brambory ve slupce, které vychladnuté oloupeme. Mouku smícháme s ghí, osolíme a postupně zapracováváme vodu tak, aby nám vzniklo nelepivé těsto. Já používám hnětač (ale jen kvůli úspoře času).  Z těsta uděláme bochánek a necháme ho v utěrkou přikryté misce půl hodiny odpočinout.

Mezitím v misce vidličkou rozmačkáme brambory, přisypeme koření, osolíme a do směsi prolisujeme česnek. Přidáme strouhaný sýr. Vše dobře promícháme a utvoříme 6 stejně velkých kuliček. Těsto rozdělíme na 6 částí a vytvarujeme do bochánků. Každý bochánek vyválíme válečkem a položíme kuličkou ze směsi. Zabalíme a opatrně rozválíme, aby nám vznikla placka cca 0,5cm silná. S těstem se velmi dobře pracuje. Suchou pánev rozpálíme na maximum, poté ztlumíme na polovinu a placky opečeme z obou stran. Budou se nám tvořit hnědé puchýře a placky se budou nafukovat. Doporučuji po upečení dát do utěrky a zabalit ještě do alobalu. Vydrží tak velmi dlouho teplé. 

Podávát můžeme třeba s grilovanými kuřecími stehenními řízky (naložené den předem v jogurtu garam masala koření). Doporučuji k plackám jogurtové dipy. Na fotce jsou tři druhy - jogurt&kurkuma, jogurt&wasabi a jogurt&masala. 

 

left align image

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář