Çilbir

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Sladká nebo slaná snídaně? U mě osobně převládá poslední dobou spíše slaná varianta. Tentokrát jsem se rozhodla zkusit variaci na Çilbir. Kouzlo této slané snídaně spočívá v tom, že si dopřejete jogurt s bylinkama, horké chilli máslo, pošírované vejce a v mém připadě slanou vafli k tomu. 

Co potřebuješ (na jednu porci): 

1 bílý jogurt

2 lžíce zakysané smetany

1 stroužek česneku

čerstvý kopr a koriandr

1 vejce

1 lžíce másla

špetka chilli, červené papriky

sůl, pepř

olivový olej

chia semínka

Jak na to:

V misce si rozmícháme jogurt společně se zakysanou smetanou. Prolisujeme česnek, přidáme sůl, pepř, kapku olivového oleje a čerstvý kopr. Opět promícháme a necháme chvíli odpočívat. 
Dále je na řadě chilli máslo. V rendlíku si rozpustíme pomalu máslo, přidáme mleté chilli, červenou papriku a špetku soli. Promícháme a odstavíme. 
V dalším kroku se pusťte do pošírovaného vejce. Není to nijak složité. Do vysšího hrnce dáme vodu společně s jednou lžící octa. Vodu nepřivádíme k varu, ale jakmile se začnou tvořit bublinky, teplotu snížíme a můžeme pokračovat. Vytvoříme uprostřed vodní vír do kterého opatrně vpustíme předem rozklepnuté vejce do hrnku. Vír vejce pěkně zabalí. Necháme 7 minut v horké vodě a vyndaváme. Než se vajíčko udělá je čas na servírování. 
Na střed hlubšího talíře (já vybírala tady) nejprve dáme chilli máslo, následně opět na střed přidáme jogurtovou směs. Jogurt máslo vytlačí na okraj, na střed vložíme pošírované vejce. Pokapeme zbytkem chilli másla, posypeme čerstvým koriandrem a posypeme chia semínky. 
Podáváme s čerstvým chlebem, arabským pečivem nebo třeba slanou vaflí.

--------------------------------------

Recept vznikl ve spolupráci s vyhledávačem FAVI,  který dodal krásné nádobí a já mohla zkusit zase jiné servírování než na které jsem zvyklá.
 

left align image

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář