Srnčí hřbet se švestkovou omáčkou a karotkou

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Podzimní recepty si tak nějak užívám víc než ty ostatní. Srnčí, švestky, mrkev a houby. Víc podzimni recept jsem snad už nemohla připravit. Zvěřinu mám moc ráda a teda je to takový benefit vesnice - je překvapivě snadno dostupná...

Co potřebuješ: 

Cca 500g srnčího hřbetu

0,5l mléka

2ks bobkového listu

6 kuliček nového koření

2 lžíce sádla

10ks švestek

skořice, badyán

1 lžíce medu

cca 20ks karotky 

čerstvě mletý pepř a sůl

Jak na to:

Nejprve si připravíme maso. Sundáme blánu a naložíme aspoň na pár hodin do mléka s bobkovým listem a novým kořením. Následně maso vyndáme a obalíme v namletém pepři a soli. Zprudka opečeme v pánvi na sádle ze všech stran aby se maso hezky zatáhlo. Necháme dopéct v troubě cca 35minut na 180°C (pokud chcete šťavnatější) nebo 50minut na 180°C. 

Omáčka je jednoduchá. Švestky vypeckujeme a necháme spařit v rendlíku společně s trochou vody. Přidáme med, skořici a badyán. Kdo chce může přidat ještě špetku chilli. Švestky necháme úplně rozvařit. Badyán vyndáme a vše rozmixujeme. Před podáváním propasírujeme. 

Jako přílohu jsem ještě udělala karotkové hranolky. Vše očistíme rozkrojíme podélně a rozložíme na plech. Posypeme solí, pepřem a zakápneme lehce olivovým olejem. Pečeme dokud nezměknou. 

 

 

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář