Churros se slaným karamelem

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Na Churros jsem se chystala už strašně dlouho. Pořád jsem to odkládala, protože smažený a tuna cukru a já to do sebe nechtěla cpát. Jenže občas už to nejde jinak a člověk si musí tak trošku "zaprasit" - především matky pochopí :) 

Každopádně Churros je strašně známá pochoutka ve Španělsku, která se jí tradičně k snídani na Nový rok. Já ji mám ráda teda kdykoliv...

Co potřebuješ (cca 25 kusů):

100 g másla

250 ml vody

200 g hladké mouky

30 g třtinového cukru

2 vejce

olej na smažení 

třtinový cukr a čerstvě mletá skořice na obalení

Čokoládová omáčka:

100 g kvalitní hořké čokolády

100 ml smetany 33%

špetka chilli (nemusí být)

Slaný karamel: 

100 g cukru krystal

100 ml smetany 33%

špetka hrubozrnné soli

Jak na to:

Příprava Churros je vlastně poměrně jednoduchá. Nejzákeřnější jsou sladké omáčky. Takže v hrnci si ve vodě rozpustíme máslo a cukr, postupně přidáme prosátou mouku a zapracujeme do hladkého těsta. Jakmile se přestane hmota lepit na hrnec je téměř hotovo (připomíná lehce odpalované těsto). Necháme chvíli vychladnou a po jednom zamixujeme vajíčka. 

Připravíme si cukrářské sáčky (pokud nemáte nejkvalitnější použijte raději dva, těsto je hutné sáček může prasknout) a špičku ve tvaru hvězdy. Sáček naplníme, olej si rozehřejeme v hrnci a provázek zavážeme každý konec k jednomu uchu hrnce - pěkně ho napneme. Provázek poslouží k rozdělování Churros - ušetří vám zapatlané nůžky a máte i víc volné ruce na mačkaní. Děláme cca 10 cm dlouhé Churros, které smažíme do zlatova. Následně je vyndáme necháme okapat a obalujeme v třtinovém cukru smíchaném s čerstvě mletou skořicí.  

Horkou čokoládu si připravíme velmi snadno. Ve vodní lázní rozpustíme čokoládu, jakmile je hladká opatrně do ni přilijeme smetanu pokojové teploty. Metličkou mícháme do hladka a následně přidáme chilli. 

Slaný karamel je na delší dobu. Cukr si pomalu rozehřejeme v hrnci, stále mícháme a jakmile je veškerý cukr rozpuštěný opatrně nalijeme smetanu. Pozor karamel okamžitě vybublá a je potřeba ho stále míchat. Pokud máte karamel tužší stačí ho maličko zredukovat, ale stále mícháme. Nalijeme do mističky a posypeme špetkou hrubozrnnou solí. 

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář