Kančí ragú a pastiňákové špecle

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Taky máte některá jídla, která jsou strašně nefotogenická, ale tak dobrá, že to snad ani není možné? Já mám takových jídel hned několik. Mezi ně jsem musela zařadit i můj nový recept (opět jsem tvořila formou "Pejsek a kočička" - co mě napadlo jsem tam dala). No a výsledek si můžete přečíst a podívat níže. 

Mimochodem na fotkách mám svou prastarou pánvičku. Není to tak, že nemám nádobí. Vím, je už hodně jetá, ale já k ní mám speciální citový vztah. Na této pánvi mě můj tatí učil vařit první jídla. Dlouho jsem používala jen tuto. Před pár lety při stěhování jsem si ji ubránila, že ji ještě budu používat. A i když už na ní nevařím, používám jí aspoň na focení....

Co potřebuješ: 

500 g kančí kýty (plece) 

3 lžíce sádla 

4 cibule

2 kousky řapíkatého celeru

2 mrkve 

1 pastiňák 

150 g celeru

3 bobkové listy

5 kuliček nového koření

sůl, pepř

Jak na to: 

Na sádle si necháme změknout nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájenou a očištěnou kořenovou zeleninu (celer a pastiňák na malé kostičky, mrkev na kolečka). Společně osmahneme. Následně přidáme nakrájený řapíkatý celer. Maso si nakrájíme na menší kostky. Zprudka osmahneme společně s připravenou zeleninou a necháme maso zatáhnout. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, sůl a pepř. Necháme pomaloučku na mírném ohni dusit. Voda se dost zredukuje a zbyde jen výborná šťáva. Celé vaříme do změknutí. Podáváme třeba s pastiňákovými špeclemi. 

No a pastiňákové špecle jsu velmi jednoduché. Dva menší pastiňáky si očistíme a uvaříme do měkka. Rozmixujeme ponorným mixérem. Pastiňák smícháme s 2 vejci, solí, pepřem, lžičkou másla a hladkou moukou - cca 400 g. Vypracujeme hladké těsto. Necháme pár minut odpočinout a do vroucí vody ho dáme přes cedník na těsto. Odlepíme vařečkou ode dna a jakmile vyplavou vyndáme. Propláchneme vodou a pokapeme trochou olejem. Můžeme ještě osmahnout na pánvi. 

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář