Ovesný koláč s mandlemi a rozmarýnovou drobenkou

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Miluju sezónní recepty. Není nic lepšího, než si dát čerstvé ovoce. No a včera jsem dostala chuť na meruňkový koláč. Hledala jsem a našla jsem zajímavou drobenku. S rozmarýnem a ten já taky moc ráda. Takže bylo rozhodnuto. Nakonec stačilo už jen vymyslet jaký bude korpus a já tentokrát sáhla po ovesných vločkách v kombinaci s mandlemi. Paráda. Koláč není tak sladký, pořád je příjemně vláčný. Jen doporučuji podávat pořádně vychladlý, protože se jinak maličko sype. 

Co potřebuješ:

250 g namletých ovesných vloček 

110 g másla 

1 dcl mléka

2 vejce

1/2 balíčku kypřícího prášku 

2 velké lžíce medu 

40 g hrubě namletých mandlí 

meruňky

Na drobenku:

snítku rozmarýnu 

50 g másla 

1 lžíce třtinového cukru

50 g vloček

cca 10 g mletých mandlí

Jak na to:

Smícháme ovesné vločky, vejce, mléko, rozehřátý med, změklé máslo a kypřící prášek. Vytvoříme hladké lehce tekoucí těsto. Vylijeme ho do vymazané a vysypané formy. Lehce uhladíme a poklademe vypeckovanými meruňkami. Namícháme drobenku. Do másla přidáme na malé kousky trhaný rozmarýn a opatrně přisypáváme vločky a mandle. Jakmile bude krásně drobenka sypká můžeme jí poklást koláč. Pečeme v předehřáté troubě cca 25 min na 170°C na posledních 5 minut zvýšíme teplotu na 200°C. Koláč vyndaváme jakmile začne drobenka zlátnout. 

 

left align image

left align image

Komentáře

  1. <a href=http://bestcialis20mg.com/>buy cialis online with prescription</a> We show here that the hER functions in yeast as it does in vertebrate cells, confirming observations first made by Metzger et al

Nechat komentář