Pho / vietnamská polévka

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Pho je poslední dobou strašně moc populární vietnamské jídlo. Polévky mám strašně moc ráda, kolikrát jimi nahrazuji celý oběd. Tentokrát jsem se rozhodla toto jídlo vyzkoušet i doma. Druhů těchto polévek je neskutečné množství, ale takové nepsané pravidlo je, že by se vždy měla do vývaru přidat šťáva z limety a chilli. Pho se jmenuje především podle nudlí, které se mají použít, takže u mě je to spíše taková variace na Pho. Kromě toho ani s výslovností to není tak jednoduché, vždycky jsem si myslela, že se to vyslovuje "Phó, nebo Pó'" ve skutečnosti se má říkat "Fá". 

Já jsem zvlolila takový, dá se napsat, základní recept od kterého se lze "odpíchnout" a dál tvořit podle své fantazie a chuti. Opět musím napsat, že je to má osobní variace a proto samozřejmě nejde o naprosto dokonalou verzi této krásně aromatické polévky. Každopádně stojí za vyzkoušení 

Co potřebuješ:

Kuřecí hřbety 

mrkev 

sůl, pepř

rýžové nudle

fazolky

limeta

chilli paprička

koriandr

Jak na to: 

Hřbety, mrkev, sůl a pepř dáme do hrnce a necháme pomalu vařit. Opět jako u každého vývaru je důležité, aby se vařil pomaloučku. Vývar ráda dělám z hřbetů, je to velmi opomíjená část kuřete. Každopádně z hřbetů lze udělat výborný vývar a ještě Vám zbyde dost masa. Jakmile máte vývar hotový, přecedíme ho přes plátno a do čistého vývaru přidáme fazolky a rýžové nudle. Vaříme do změknutí nudlí. Nakonec přidáme podle chuti šťávu z limetky a chilli. 

left align image

left align image

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář