Platýs se studeným čočkovo-bulgurovým salátem

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

U nás jsou ryby poměrně často na talíři. Já a moji kluci je máme strašně rádi. Já teda preferuji raději mořské nad tím typickým jihočeským kaprem a tak jsem doma připravila platýse. Když už dělám rybu tak se snažím i přílohy trochu odlehčit a tak jsem opět zkoušela a kombinovala až vznikl velmi zajímavý, ale dobrý a sytý salát z citronového bulguru a čočky Beluga. 

Co potřebuješ: 

2 platýse 

2 lžíce olivového oleje 

sůl, pepř, tymián

1 hrnek bulguru

1-2 hrsti černé čočky Beluga

4 cherry rajčátka

citrón 

Jak na to: 

Nejprve a to zabere chvíli času a potřebujete i maličko trpělivosti si připravíme filety. Na internetu najdete spoustu videí jak na to a s trochou zručnosti a pořádně ostrým nožem to zvládnete. Pokud se na to necítíte není nic snazšího než si koupit rovnpi hotové filety. 

Rybu tedy maličko osolíme, opepříme a přidáme črstvý tymián. Necháme chvilinku (po dobu vaření bulguru) proležet. 

Dále si připravíme salát. Bulgur vaříme cca 10 -15 minut do změknutí. Vodu ve kterém ho vaříme osolíme, přidáme snítku tymiánu, šťávu z citronu a pár citronových plátků na dochucení. Zároveň si v druhém rendlíku svaříme čočku Beluga, která se připravuje také velice rychle. Tvá to cca 15 minut. Jakmile jsou oboje přísady "na skus" slijeme vodu a necháme vychladnout. Bulgur a Belugu smícháme s půlky rajčat připravíme na talíř a pokapeme olivovým olejem.

Filety si zprudka osmahneme kůží dolů na olivovém oleji. Osmahnutí trvá opravdu jen cca 2-3 minuty. Následně otočíme a to stejné opakujeme. Hotový filet přidáme k salátu a celé pokapeme olivovým olejem smíchaným se šťávou z citronu. 

 

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář