Quiche, quiche a quiche

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Na Noc literatury jsem dělala mé oblíbené oblíbený Quiche. Klasický francouzský pokrm a jak je známo, já zbožňuji francouzské jídlo. Takže to byla pro mě jasná volba. Tentokrát jsem se rozhodla pro tři různé varianty a na všechny Vám v tomhle článku napíšu recept - takže se nelekejte, že je článek tak sáhodlouhý. 

Na výrobu  to není nic těžkého. Quiche jsou naše další poměrně časté večeře. Zvolila jsem klasicky quiche Lorraine (cibulový), špenátový a řepný. Řepný je speciální i svým těstem které je z celozrnné mouky - takže i taková maličko zdravější varianta. 

Co potřebuješ na Lorraine:

200 g hladké celozrnné mouky 

100 g másla

2 žloutky

4 lžíce ledové vody

4 větší cibule

1 lžíce olivového oleje

sůl, pepř, rozmarýn 

1 vejce 

100 g tvrdého sýra (Gouda, Eidam) 

100ml smetany

Jak na to: 

Smícháme mouku a trochu soli, přidáme máslo, žloutky a dvě lžíce studené vody. Uhněteme těsto. Do vymazané formy těsto vložíme a propícháme vidličkou. Přikryjeme pečícím papírem a zatížíme fazolemi. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 15 minut. Než se upeče korpus si připravíme náplň. Na olivovém oleji si osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibuli. Necháme ji zkaramelizovat a stáhneme z ohně. V misce si smícháme zkaramelizovanou cibuli, nastrouhaný sýr, vejce, sůl, pepř, rozmarýn a smetanu. Korpus si vyndáme z trouby, sundáme papír s fazolemi a nalijeme tam cibulovou náplň. Pečeme cca 15 min na 180°C. 

Co potřebuješ na špenátový: 

200 g hladké celozrnné mouky 

100 g másla

2 žloutky

4 lžíce ledové vody

250 g čerstvého špenátu

2 stroužky česneku

sůl, pepř

1 vejce 

100 g slaniny

100 g tvrdého sýra (Gouda, Eidam) 

100ml smetany

Jak na to: 

Těsto připravíme stejným způsobem jako Lorraine. Náplň je ještě jednodušší. Nasekáme si špenát a česnek, smícháme se sýrem, solí, pepřem a vejcem. Nakrájíme si slaninu na kostičky a pěkně ji vypražíme na pánvi. Hotovou slaninu přidáme ke špenátu, zamícháme a zalijeme smetanou. Směs nalijeme na korpus. Pečeme dalších 15 minut na 180°C. 

Co potřebuješ na řepný: 

100 g špaldové celozrnné mouky 

80 g hladké mouky

90 g másla

lžička soli 

4 lžíce ledové vody 

2 větší červené řepy

2 červené cibule 

olivový olej 

3 stroužky česneku 

rozmarýn, sůl, pepř 

2 dcl červeného vína

1 vejce

100 ml smetany

parmezán

Jak na to:

Smícháme mouku se solí, máslem a ledovou vodou. Vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně 20 minut odpočinout v chladu. Dáme do formy, propícháme vidličkou, zatížíme papírem a fazolemi a pečeme  15 minut na 200°C.Na olivovém oleji necháme změknout nakrájenou cibulku, přidáme česnek a nastrouhanou červenou řepu. Podlijeme vínem a necháme dusit. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn...Směs necháme lehce vychladnout, přidáme vejce, paramazán a smetanu. Nalijem na formu a pečeme dalších 15 minut na 180°C. 

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář