Rajská omáčka s masovými koulemi

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Od dětství jsem omáčková! Vždycky jsem měla ráda omáčku a knedlíky - ani maso jsem nepotřebovala. Jako není to ideální dětská strava, ale dřív se to nějak moc neřešilo. Rajská omáčka byla u nás také v kategorii "složitých jídel" i když nevím úplně proč. Možná, když se ještě vaří k tomu hovězí, ale jinak nic složitého. Každopádně kluci mají tuhle omáčku tak rádi, že mám občas pocit, že točím tohle a přibližně další dvě jídla...:) 

Co potřebuješ:

mleté maso ( kupuji mix hovězí/vepřové)

sůl, pepř

1 vejce

kukuřičný škrob

česnek

______________

3 lžíce sádla

2 cibule

cca 50 g hladká mouka

1 rajčatový protlak (já používám Podravku)

1 krabička pasírovaných rajčat (také Podravka)

2 ks bobkového listu

5 kuliček nového koření

800 ml hovězího vývaru

cukr na dochucení

maličko smetany na zjemnění 

Jak na to:

Já začínám přípravou kuliček. Takže maso si okořeníme podle své chuti, prolisujeme česnek, přidáme vejce a škrob (dle konzistence hmoty). Vytvarujeme stejně velké kuličky a pokládáme do pekáče. Lehce podlijeme vodou a pečeme v troubě cca 20 minut. 

Na sádle si necháme zesklovatět cibulku. Zasypeme moukou a vznnikne nám jíška do které postupně zapracujeme rajčatový protlak. Podlijeme hovězím vývarem a pořádně zamícháme. Přidáme koření, pasírovaná rajčata a necháme vařit. Jakmile se omáčka zredukuje, pomalu ji přes sítko pasírujeme. Do "čisté" omáčky přidáme opatrně upečené koule. Společně vaříme a dochutíme ještě cukrem a připadně zjemníme smetanou. Podáváme s knedlíkem nebo těstovinou.

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář