Domácí marshmallows

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Obvykle se snažím dávat na blog hodně vánčních tipů. Letos, to se musím přiznat, těžce nestíhám. Každopádně včera jsem vyzkoušela domácí marshmallows na které jsem se chystala strašně dlouho. Je to jednoduché a při té spotřebě bonbonů (ano, bohužel i moje dítě propadlo bonbonům) se to skoro víc vyplatí. 

Rovnou píšu, že to není zrovna zdravý recept a je to pořádně sladké. Každopádně když jsem bonbony nakrájela uvědomila jsem si, že to vypadá jako moc pěkný "jedlý dárek". 

Co potřebuješ:

10 g čiré želatiny v prášku (já použila od Dr. Oetkera) 

170 g cukru krystal

1 lžíce mandlového aroma

100 ml vody

2 lžíce moučkové cukru na obalení

1 lžíce kukuřičného škrobu na obalení

rostlinný olej 

Jak na to:

Nejprve si do misky nalijeme 50 ml vody a přidáme želatinu a mandlové aroma. Necháme nabobtnat. Zbytek vody si smícháme s cukrem a na mírné teplotě necháme rozpustit na sirup. Následně smícháme s želatinou a mixérem vyšleháme. Trvá to opravdu dlouho cca 15 minut na nejvyšší otáčky než vznikne hustá bílá hmota. Následně můžeme přimíchat i barvivo (já použila gelové červené). 

Na plechy si připravíme pečící papír, který potřeme olejem - aby se hmota snáze sundala. Stěrkou nandáme a necháme cca 30 minut zatuhnout. Pak už jen stačí ostrým nožem nakrájet a obalit v cukru se škrobem. 

 

 

left align image

left align image

Komentáře

Nechat komentář