Domácí tagliatelle s medvědím česnekem

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Pasta! Nedílná součást naší stravy. Vážně, občas mám pocit, že toho jíme až zbytečně moc. Každopádně to má u nás velký úspěch. Já jsem se konečně odhodlala k tomu, že zaběhnu svůj strojek na těstoviny a vyzkoušela jsem si pro mě zase něco nového - domáí tagliatelle. Byl to vždycky maličko strašák a hledala jsem v tom něco složitého. Není tomu tak -- prostě mouka, vejce a voda (zjednodušeně napsáno). Chuť domácí pasty je neskutečně rozdílná od té kupované v nějakm supermarketu. Samozřejmě to, že jsem se naučila ji dělat neznamená, že už nikdy nekoupíme pytlík těstovin - to určitě ne ( s naší spotřebou bych totiž pomalu jen patlala těsto). 

No a když už jsem měla tagliatelle zasloužilo si to i nějaké speciální dochucení. Teď když je všude k dostání medvědí česnek nebylo už co dál řešit. Na Radka je tahle varianta jídla sušší, ale já ji mám strašně ráda. Lehké, rychlé a zdravé jídlo = dokonalost. 

Co potřebuješ:

1 hrnek semoliny 

2 hrnky hladké mouky 00

1 vejce 

1 žloutek 

cca 1 hrnek vody 

1 lžíce olivového oleje

hrst čerstvého medvědího česneku

hrst strouhaného sýra Gran Moravia 

hrubá sůl, pepř 

Jak na to:

Předem upozorňuji, že těsto chce hodně ladit podle konzistence. Chce to, aby těsto bylo maličko tužší, ale ne drobivé. V hnětači smícháme mouky, vejce, olej a maličko vody. Můžeme malinko osolit. Vypracujeme hladké tšsto, které necháme cca 30 min odležet. Následně "naporcujeme" a přes lis na strojku si uděláme plát těsta (já použila 4mm). Těsto chce hodně pomoučit, aby se nelepilo. Následně přidáme nástavec na tagliatelle a těsto jím proženeme. Takto připravené těstoviny necháme chvilku odležet. Vaříme ve vroucí vodě cca 3 minuty. 

Než se odleží tagliatelle staší si na jemném struhadlem nastrouhat Gran Moraviu, posekat medvědí česnek a pořádně promíchat. Jakmile jsou tagliatelle čerstvě vyndané z vroucí vody stačí do nich tuto směs přimíchat a je hotovo. Na talíři ještě můžeme pokapat olivovým olejem a ozdobit sýrovým chipsem. 

 

left align image

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář