Jáhlové rizoto s chřestem

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Miluji chřest, ořechy a parmazán. Tenhle recept vznikl v podstatě strašnou náhodou. Poměrně často snídáme doma jáhly a tentokrát jsem jich uvařila nějak moc.  Jelikož nemám ráda zbytky tak jsem se rozhodla, že budu tvořit zase za pochodu. Proto vzniklo tohle výborné máslové rizoto z jahel, které si oblíbil i můj malý syn. 

Kdyby jste nechtěli tvořit úplně rizoto, ale takovou sušší verzi vznikne moc dobrý pilaf. Opravdu jáhly jsou poměrně variabilní surovina a to mám strašně ráda. Kdo neví co jsou jáhly tak jen tak maličko přiblížím. Je to vlastně loupané proso, které bylo typické pro staročeskou kuchyni, bohužel postupem času tuto výbornou a velmi cenově dostupnou surovinu nahradila rýže. 

Co potřebuješ: 

1 1/2 hrnku jáhel

4 stonky zeleného chřestu 

hrst vlašských ořechů

sůl, pepř

parmazán

máslo 

Jak na to: 

Nejprve si připravíme jáhly. Necháme je krátce povařit ve vodě, scedíme a celé ještě jednou opakujeme (jáhly se tak zbaví takové hořkosti). Na pánvi si na másle orestujeme očištěný chřest a podlijeme trochou vody. Přidáme jáhly, ořechy, osolíme a opepříme. Pořádně promícháme. Dále stačí přidat máslo podle chuti a strouhaný parmazán. Vše promícháme a můžeme podávát. Toto "rizoto" je skoro až kašovité, ale velmi syté. Je možné vynechat máslo a jen tak orestovat na sucho. Tím vznikne již zmíněný pilaf. 

left align image

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář