Kachní prso s kandovaným pomerančem a polentou

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Dlouho jsem nejedla kachnu a husu. Opravdu to trvalo mnoho let než jsem narazila na chutnou verzi a od té doby na tyhle dobroty nedám dopustit. Vlastně když se to tak vezme tak skoro vždy si vyberu prsní část k jídlu. No a nedávno mě zase popadla chuť si pořádně zařádit. Doma kachní prsa, spousta pomerančů, polenta je taky u nás na denním pořádku a tak jsem zase tvořila. 

Co potřebuješ: 

2 ks kachních prsou

2 pomeranče 

1 lžíce Balsamica

1 větší hrnek polenty 

himalájská sůl, drcený pepř, tymián

1 lžíce olivového oleje 

Jak na to: 

Kachni prsa si nakládám den předem do takové marinády. Kůži na prsou jemně nařežeme na kostičky, osolíme opepříme a proložíme tymiánem. Připravíme si marinádu. Ta vznikne smícháním Balsamica, šťávy z pomerančů, soli, pepře a pár větviček tymiánu. Touto marinádou kachní prsa zalijeme a necháme proležet do druhého dne. 

Dále si řipravíme polentové hranolky. Polentu si osolíme, opepříme, přidáme tymián, promícháme a zalijeme horkou vodou. Jakmile směs nasákne všechnu vodu do připravené skleněné formy celou hmotu rovnoměrně namačkáme. Necháme vychladnout.  

Kachni prsa si zprudka opečeme na pánvi kůží dolů. Není ani potřeba dávat žádný tuk, krásně pustí právě ten podkožní. Pečeme cca 3 minuty z každé strany a následně dopékáme v předehřáté troubě 8 minut na 190°C. 

Než se dodělají prsa vychlazenou polentu vyklopíme a nakrájíme. Následně osmahneme na pánvi a podáváme s nakrájeným kachním prsem a výpekem. 

Já ještě podávám s kandovaným pomerančem. Postup najdete tady, jen vynechávám proces sušení. 

 

 

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář