Cozze al vino bianco/slávky na víně

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Podzim je v plném proudu a tak jsem se rozhodla trochu si připomenout léto. Tímhle pokrmem si ho připomenete a byt Vám bude vonět jak nějaká taverna přímo u moře....přesně takové jsem měla pocity, když jsem udělala Slávky na víně. Kombinace mořských plodů, rajčat, česneku a vína je naprosto dokonalá. 

Co potřebuješ:

1kg slávek (ideálně čerstvých nebo chlazených)

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce másla

3 šalotky 

4 stroužky česneku

8 datlových (cherry) rajčátek

2 snítky tymiánu

1 bobkový list

3 dcl kvalitního bílého vína (já osobně použila oblíbený Irsai Oliver)

mořská sůl, pepř 

koriandr

Jak na to:

Ohledně zpracování slávek. Vždy jsem měla z nich respekt. Přece jen nemám to tolik ještě v ruce. Nejdůležitější je dát pryč slávky, které jsou ještě před vařením už otevřené. Dále je očistíme a následně si je všechny namočíme a necháme tak cca 15 minut. Namočíme do studené vody. V této době se z nich vyplavuje zbytek písku. 

Na olivovém oleji si necháme změknout na drobno nakrájenou šalotku, česnek, rozpůlená rajčata, tymián a bobkový list. Následně zalijeme vínem a necháme při mírné teplotě zredukovat víno na polovinu. Na závěr osolíme a opepříme. Připravené slávky si scedíme, propláchneme a opatrně dáme do připraveného hrnce. Zvýšíme teplotu a přiklopíme poklicí. Necháme cca 5-8 minut vařit dokud se slávky neotevřou. Přidáme máslo a koriandr. 

Slávky, které se při vaření neotevřely pro jistotu nejíme. Podáváme se světlým pečivem nebo ještě lépe s domácími hranolkami. 

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář