Lesní cupcakes

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Kdo znal Pochoutku dříve, jistě si pamatuje, že velmi často a velmi populární byly recepty o pečení. Až teď mi došlo, že vlastně v tomto novém hávu ještě ani jedno pečené, sladké jídlo nebylo.

Tak, aby nám tu nechyběla nějaká ta sladkost, připravila jsem si pro Vás tentokrát recept na cupcakes, které byly pro zakázku "Lesní párty". Bylo to náročné a do poslední chvíle jsem nevěděla, jak budou vypadat. S výsledkem jsem vlastně dost spokojená a ráda se o to podělím. Více o lesní párty můžete číst u ségry Janinyblog a nebo na mém druhém počinu Máma v klidu

Co potřebuješ: 

85 g rozpuštěného a vychladlého másla

2 rozšlehaná vejce 

200 ml mléka

140 g krupicového cukru 

1/2 sáčku vanilkového cukru

250 g hladké mouky

1 lžička kypřícího prášku 

1 lžička jedlé sody 

cukrová hmota K2 (gelová červená barva) 

plnotučný tvaroh (vaničku) 

borůvky 

bílá čokoláda

 

Jak na to: 

Nejprve promícháme máslo, vejce, mléko a cukr. V misce promícháme mouku, kypřící prášek a sodu a poté přidáme připravenou tekutou část těsta. Do košíčků dáme těsto tak do půlky, hodně se "zvedne" při pečení. Pečeme cca 15 minut na 180°C. 

Dále si připravíme krém. Velmi jednoduše. Smícháme borůvky, tvaroh a trošku cukru. Necháme chvíli odležet. 

Cukrovou hmotu lze většinou nechat obarvit v cukrářství, ale já většinou barvím doma sama gelovýma barvama. Vyválíme obarvenou červenou hmotu na plát cca 4 mm silný. Neválíme na pomoučené ploše, ale používá se kukuřičný škrob. Vykrájíme kolečka o něco větší, než jsou cupcakes a nandáme opatrně do proložky od vajíčka (která udrží dobře tvar) a necháme vyschnout. 

Po vyschnutí hmoty do ní dáme trochu krému, rozehřejeme bílou čokoládu do které namočíme vršky košíčků a opatrně nalepíme klobouky. Po uschnutí a vychladnutí ještě dozdobíme klobouky bílými tečkami a je hotovo :)

left align image

left align image

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář