Mandlové mléko

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Už jsem se na mandlové mléko chystala zase nějakou dobu. Před nějakou dobou jsem zkoušela i makové mléko, které mi moc chutnalo. Vlastně je to taková příjemná a zajímavá náhražka za klasické živočišné mléko. Nedělám ho proto, že bych měla nějaký problém s živočišným mlékem. Mám ho ráda a občas si ho dám, ale stejně tak si občas ráda dám to rostlinné. Navíc na výrobu je to tak jednoduché, že to určitě minimálně za zkoušku stojí. 

Je možné si ho ještě třeba dochutit třeba datlovým sirupe, vanilkou nebo kardamonem. Já si udělala "čistou" verzi. 

Co potřebuješ: 

1 hrnek mandlí (použila jsem loupané)

4 hrnky filtrované vody 

gáza

Jak na to: 

Mandle společně s vodou si namočíme. Ideálně přes noc. Jakmile je máme tatko odmočené, propláchneme je a vložíme do mixéru. Přidáme 4 hrnky filtrované vody a mixujeme. Netrvá to vůbec dlouho (samozřejmě záleží na výkonu mixéru). Takto namixované mandle přelijeme přes gáza/plátno a vymačkáme všechno "mléko". Tím je vlastně hotovo. Můžeme dochutit, jak jsem zmiňovala, sirupem nebo vanilkou apod. 

S vymačkanými mandlemi se dá ale ještě pracovat!! Já je nevyhazuji, ale buď si směs nasuším a přidávám do drobenky a nebo, to je ještě lepší varianta, z nich udělám parádní tartaletky! Na ně recept najdete brzo na blogu ...

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář