Mandlové tartaletky s vytahovaným karamelem

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Když jsem dělala mandlové mléko (recept najdete tady),  zbylé rozmixované a vymačkané mandle jsem nevyhazovala. Byla by to velká škoda a tak jsem vytvořila i tenhle recept. Je to zase ze surovin, které u nás doma jsou v podstatě pořád. Takže během chvilky se dá vytvořit opravdu jednoduchý a dost dobrý a pěkný dezert. 

Co potřebuješ (na 5 tartaletek):

1 hrnek mletých mandlí

1 vejce

2 lžíce medu

3 lžíce hladké mouky (dávám od oka) 

máslo na vymazání tartaletek

-------------------------------------------------

maliny

1 vanička ricotty 

cukr dle chuti

3 lžíce cukru krupice 

2 lžíce vody

1 lžička medu

Jak na to:

Mleté mandle smícháme s vajíčkem a lžičkou medu. Přidáme hladkou mouku. Hodně záleží na velikosti vajíčka, takže proto dávám mouku od oka. Uhněteme tedy těsto. Formičky na tartaletky pro jistotu ještě vymažeme kouskem másla a těsto do nich namačkáme. Pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut na 180°C. 

Upečené a vychladlé tartaletky jsou připravené na krém. Ten je naprosto jednouchý. Z ricotty vymačkáme přebytečnou vodu, můžeme osladit dle chuti. Zdobícím pytlíkem dáme na vychladké tartaletky, ozdobíme malinami a vytahovaným karamelem/karamelovými nitěmi. 

Ty jsou také velmi jednoduché. V hrnci si svaříme cukr s vodou a medem. Zahříváme dokud nezačne houstnout a zlátnout. Pořádně mícháme, stáhneme z tepla a stále mícháme. Jakmile začně karamel maličko chladnout bude se pěkně táhnout. V tuto chvíli ho začneme tahat pomocí vidličky na tartaletky. 

 

 

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář