Shoyu ramen s Shiitake

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Tentokrát jsem několikrát musela měnit název receptu, protože ani teď si nejsem 100% jistá jestli je to Shoyu ramen nebo mohu použít Shoyu Udon ramen a další varianty. Asijská kuchyně je pořád ještě pro mě tak trošku oříšek (tak případné odborníky prosím o shovívavost). 

Každopádně polévka s nudlemi Udon (silnější pšeničné nudle vhodné do polévek) a aromatickými Shiitake si určitě zamilujete. Příprava je snadná a s čerstvými přísadami nadchne každého milovníka asijské kuchyně. Použila jsem jako čerstvou bylinku medvědí česnek a ta kombinace není také vůbec špatná. Samozřejmě lze použít i koriandr, který je pro tuto kuchyni více typický. 

Co potřebuješ:

5ks hub Shiitake

1 červená cibule

1 mrkev

100 ml Shoyu omáčky

1 lžíce sezamu

2 větší stroužky česneku

5 lžic sezamového oleje

1hrst nasekaných arašídů

1 svazek Udon nudlí

1/2 limety

1 chilli papřička

čerstvý medvědí česnek 

1 vejce/ porce

Jak na to:

Nejprve si připravíme houby. To trvá na celé polévce nejdéle. Naložíme se ji do horké vody (se špetkou soli a kapkou Shoyu omáčky, přibližně na 2 hodiny). Následně houby vaříme společně s chilli do změknutí. Než se nám ale vylouhují, je ideální čas si přpravit vše ostatní. Cibuli si nakrájíme na tenké plátky(použijeme jen 1/2 zbytek se přidá až do hotové polévky), mrkev nakrájíme na tenké plátky, česnek na kolečka a nasekané arašídy. Na sezamovém oleji si zeleninu a arašídy zprudka orestujeme a podlijeme lehce vodou. Provaříme a přidáme k vařícím se houbám. Přilijeme zbytek Shoya omáčky a necháme společně povařit. Ve zbývajícím čase si uvaříme Udon nudle. Do misky pokládáme scezené nudle, zalijeme vývarem, přidáme čerstvý medvědí česnek a zbytek cibule a lehce zakápneme limetovou šťávou. 

Pokud máte chuť celou polévku ještě povznést, určitě si udělejte vajíčko nahniličku. Do horké vody vložte vajíčko pokojové teploty a vařte cca 6,5 minuty. Následně vložíme do ledové vody a opatrně oloupeme. Překrojíme, rychle přendáme na polévku a posypeme sezamem. 

left align image

left align image

Komentáře

Nechat komentář