Sriracha / cock sauce

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Tahle brutálně ostrá omáčka, která se vyslovuje "síračá" není moc složitá na výrobu, ale je výborná. Určitě ji všichni znáte z čínských bister, kde je pomalu na každém stole. Já mám sice ostrá jídla ráda, ale uznávám, že tohle je i na mě moc. Dokonce je to tak ostré, že když jsem si jen přičichla při výrobě dost mě pálil nos. 

Každopádně kombinace chilli, česneku a vinného octa je super. Jen má sriracha není tak červená (kombinovala jsem zelené a červené chilli). Papričky jsem poctivě pěstovala na zahradě, takže je to zase další z eco, bio...prostě nejvíc friendly recept :) 

Co potřebuješ:

600 g chilli papriček (ideálně doma vypěstované, kupovat takové množství se celkem prodraží)

3 lžičky soli 

5 lžic cukru

7 stroužků česneku

100 ml vinného octa

Jak na to:

Nejprve si odkrájíme stopky od chilli papriček, oloupeme česnek a oboje šoupněte do mixéru. Pokud chcete o něco méně pálivější verzi, můžete si vypreparovat semínka (takže hodně štěstí a nesahat do očí!:D ). Přidáme sůl, cukr a namixujeme co nejvíc to jde. Přendáme do cca litrové sklenice a zakryjeme plátnem a "zagumičkujeme". Necháme takto na tmavé a suché místo kde necháme několik dní kvasit. Každý den je potřeba maličko zamíchat. Po pár dnech se začnou tvořit bublinky - to znamená, že proběhla fermentace a je skoro hotovo. Právě teď je potřeba přidat ocet  a znova všechno mixovat. Celou směs propasírujeme a vložte do sklenice. V lednici vydrží i několik měsíců. 

Já jsem nevyhazovala ani zbytek z pasírování a dala jsem ho také do sklenice. Na co? No je to jednoduché, můžete tím doladit další jídla (já osobně doporučuji maličkou lžičku do guláše). 

left align image

left align image

Komentáře

  1. Prozatím žádné komentáře

Nechat komentář