Hovězí loupaná plec na víně s glazovanou mrkví

How to Make Mak-Nyuss Baked Potatoes Stick Recipes From Deanda

Hovězí maso - moje srdcovka. Mám ho asi ze všeho nejraději a naprosto zbožňuju nákupy od řezníka, když si v papíru odnáším ty nejlepší kousky. Tohle jídlo mě naučil náš tatí. Je to jeho nejlepší a nejdokonalejší jídlo, kterým udělá radost vždycky celé rodině. A jako příloha obyčejné šťouchané brambory...prostě taková super odlehčená česká kuchyně s francouzským nádechem. 

Co potřebuješ:

800 g hovězí loupané plece

150 g špeku 

50 ml oleje

150 g mrkve

70 g celeru 

70 g petržele

100 g cibule 

2 stroužky česneku

2 lžíce protlaku 

rozmarýn

1 lžíce sladké papriky

sůl, pepř

rozmarýnový odvar 

1 l bílého vína 

na glazovanou mrkev:

50 ml vody 

150 g krystalového cukru

šťáva z citronu

200 g karotky

Jak na to:

Maso rozdělíme cca na 4 stejné kusy. Prošpikujeme, osolíme, opepříme a přivážeme snítku rozmarýnu. Na rozpáleném oleji opečeme maso zprudka ze všech stran a vyndáme. Špek nakrájíme na malé kostičky a orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a petržel a vše společně orestujeme. Poslední přidáme cibuli a následně přimícháme protlak, mletou papriku, nakrájený česnek. Podlijeme rozmarýnovým odvarem a bílým vínem a opatrně zpět vložíme maso. Přiklopíme a pečeme v troubě a 1/2 hodiny pečeme v troubě cca na 170°C. 

Glazovanou mrkev si uděláme velice jednoduše. Očištěnou mrkev si nakrájíme na tenké plátky - já používám na plátky škrabku, kterou zvládnete udělat stejně tlusté proužky. Spaříme ve vroucí vodě. Do pánve dáme vymačkanou šťávu z citronu, vmícháme cukr a svaříme do sirupové konzistence a přidáme spařenou mrkev. Lehce prohřejeme a podáváme k loupané pleci. 

 

left align image

left align image

Komentáře

  1. I was a noble dragon in my previous life, at least not worse than that dragon with rotten flesh, right <a href=https://bestcialis20mg.com/>cialis 40 mg</a> I hadn t changed anything I normally do

Nechat komentář